Meny Stäng

Banklån med anmärkning

Kan man ta banklån med anmärkning?

Om du har en betalningsanmärkning är du säkert redan medveten om att det är svårt att få banklån med anmärkning av en bank. Detta då de gör en kreditprövning i samband med att man ansöker om lån, där detta framgår. Men är det egentligen helt omöjligt?

Svaret är att det är det inte. Dock får man när man dragit på sig en betalningsanmärkning räkna med att det blir betydligt svårare att få banklån med anmärkning. Man har därmed färre banker att välja mellan. Och ibland tar de banker som trots allt lånar ut till personer med betalningsanmärkningar en betydligt högre ränta för detta. En person med betalningsanmärkning alltid anses vara en större kreditrisk än en person som helt saknar anmärkningar.

Banker som erbjuder banklån trots anmärkning:

Hur gör man för att söka om ett banklån med anmärkning?

För det första måste du hitta ett kreditinstitut som lånar ut till personer som har betalningsanmärkningar. Detta hittar du här ovanför.

Det finns även flera så kallade snabblåneföretag som erbjuder så kallade snabblån eller sms lån, dvs. mindre lån på några tusenlappar, till personer med betalningsanmärkning.

Tänk dock på att snabblåneföretagen ofta erbjuder mycket dyra lån (titta på den effektiva räntan för att se vilken räntenivå det handlar om) och att de inte passar för dig som behöver låna lite större summor.
Sedan går själva ansökningsförfarandet till på samma vis som när du ansöker om ett vanligt banklån. Du kan ofta söka om denna typ av lån direkt via lånegivarens hemsida. För att lånet ska bli godkänt bör du dock ha en fast inkomst som gör att du kan betala tillbaka lånet du ansöker om. Det är detta långivaren främst tittar på, istället för på din kreditvärdighet.

Bra att veta om betalningsanmärkningar

Efter att du betalat skulden som orsakade betalningsanmärkningen står anmärkningen kvar i 3 år. Bara för att du betalat din skuld så försvinner med andra ord inte anmärkningen för det.
Betalningsanmärkningar är offentliga uppgifter och framgår därför i kreditupplysningsbolagens kreditupplysningar.

För dig som behöver ta ett smslån så finns sajten mineline.se som jämför olika smslån. Även hos smslan.biz kan du jämföra olika sms-lån.