GeMoneybank

Allt du behöver veta om GeMoneybank innan du lånar av dem
GeMoneybank är inte en ursprungligen svensk bank men det är en bank som trots detta blivit mycket populär i Sverige under senare år, då de erbjuder många attraktiva finansiella produkter och tjänster för privatpersoner.

Allmänt om GE Money Bank
GEMoneybank ingår i den amerikanska General Electric koncernen, och har erbjudit kunder finansiella tjänster, främst i form av olika former av varufinansiering, sedan 1930-talet i USA. Idag har man dock utökat verksamheten till den grad att man är verksamma i totalt 55 olika länder.
Företaget erbjuder kunderna en rad olika finansiella produkter, som exempelvis:
Lån, krediter, bank- och kreditkort, sparkontot samt varufinansiering.

GeMoneyBank i Sverige
Företaget har verkat i Sverige sedan år 1993 och har idag 300 anställda (varav ca. 100 är kundtjänstmedarbetare), på huvudkontoret i Solna. Man har ca. 300 000 kunder och samarbetar med en rad olika företag i Sverige.
Översyn av verksamheten sköts av Finansinspektionen i Sverige.

GeMoneyBank i övriga världen
GE i sig grundades i USA år 1892, och verksamheten bestod från början av olika hushållsartiklar och hemelektronik, och den finansiella verksamheten startades för att hjälpa kunderna skaffa de lite dyrare av dessa vitvaror och elektroniska produkter enklare.
I hela världen finns det ca. 300 000 anställda och företaget är känt för att lägga mycket resurser på att de anställda ska ha det bra, och man försöker även jobba aktivt med miljöarbete.

Bra att känna till om du funderar på att skaffa en av företagets produkter
Hela produktutbudet finns utlagt på GE Money Banks hemsida, så det bästa är att du börjar med att gå in där, för att se om du kan hitta den produktinformation du behöver där.
Du kan ansluta autogiro till ditt konto för att betala ditt lån eller din kredit med automatik. Smidigt och bra!
I övrigt gäller olika villkor för olika tjänster, så det är med anledning av detta extremt viktigt att du läser igenom villkoren för respektive produkt innan du tecknar en tjänst via företaget. Även villkoren finns utlagda på hemsidan.

GE Money Bank erbjuder även ett så kallat betalningsskydd, som är en slags försäkring som går in om du skulle bli sjuk eller arbetslös och därför inte får din vanliga lön utbetald. Detta är en bra säkerhet att skaffa, framför allt om du tar ett lite större lån.
Om du skaffar ett av företagets bank- eller kreditkort, brukar en reseförsäkring ingå när du betalar en resa med ditt kort.