Banklån med anmärkning

Kan man ta banklån med anmärkning?
Om du har en betalningsanmärkning är du säkert redan medveten om att det är svårt att få banklån med anmärkning av en bank, då de gör en kreditprövning i samband med att man ansöker om lån, där detta framgår. Men är det egentligen helt omöjligt?

Svaret är att det är det inte, dock får man när man dragit på sig en betalningsanmärkning räkna med att det blir betydligt svårare att få banklån med anmärkning. Man har därmed färre banker att välja mellan, och ibland tar de banker som trots allt lånar ut till personer med betalningsanmärkningar en betydligt högre ränta för detta, eftersom en person med betalningsanmärkning alltid anses vara en större kreditrisk än en person som helt saknar anmärkningar.

Banker som erbjuder banklån online:

Freedom Finance & Meddelandelån erbjuder lån till dig med betalningsanmärkning.

Rank Bank Lånebelopp Återbetalningstid
1
Freedom Finance lån
Freedom Finance
5000 – 350,000 kr 2-15 år
Ansök om ett lån
2
Thorn ln
Thorn
5,000 – 25,000 kr 1-6 år
Ansök om ett lån
3
Ln frn Leasy
Leasy
5,000 – 25,000 kr 1-5 år
Ansök om ett lån
4
Meddelandelån
Meddelandelån
1,000 – 3,000 kr 30 dagar
Ansök om ett lån
5
Folkia
Folkia
1,000 – 6,000 kr 30 dagar
Ansök om ett lån

Hur gör man för att söka om ett banklån med anmärkning?
För det första måste du hitta ett kreditinstitut som lånar ut till personer som har betalningsanmärkningar. Detta gör du enkelt via sökmotorer.

Några företag som vi dock kan rekommendera som vi vet lånar ut banklån med anmärkning är dock:

Freedom Finance, som erbjuder lån på upp till 60 000 kronor för dig med betalningsanmärkning (högre belopp är också möjliga om du har en medsökande).

Lendo, som lånar ut till dig med betalningsanmärkning om du varit skuldfri hos Kronofogden de senaste två åren. Dock kan du inte låna hur mycket som helst, utan max. 30 000 kronor.

Svea Direkt, som specialiserat sig på just lån till personer med betalningsanmärkningar.

Marginalen, som lånar ut även till personer som har betalningsanmärkningar. Kontakta dem för att diskutera din situation och dina behov, då de alltid gör en individuell bedömning av varje sökande inför lån.

Det finns även flera så kallade snabblåneföretag som erbjuder så kallade snabblån eller sms lån, dvs. mindre lån på några tusenlappar, till personer med betalningsanmärkning. Några sådana företag är bland annat:

Meddelandelån
Kredit 365
Pengos Minilån
ExpressKredit
SMS Lånaren.

Tänk dock på att snabblåneföretagen ofta erbjuder mycket dyra lån (titta på den effektiva räntan för att se vilken räntenivå det handlar om) och att de inte passar för dig som behöver låna lite större summor.
Sedan går själva ansökningsförfarandet till på samma vis som när du ansöker om ett vanligt lån. Du kan ofta söka om denna typ av lån direkt via lånegivarens hemsida. För att lånet ska bli godkänt bör du dock ha en fast inkomst som gör att du kan betala tillbaka lånet du ansöker om, eftersom det då är detta lånegivaren främst tittar på, istället för på din kreditvärdighet.
(Ansöker du om ett bolån trots att du har en betalningsanmärkning är dock situationen något annorlunda eftersom du även har bostaden du ska låna till som säkerhet, men denna artikel gäller främst att ta så kallade blancolån med betalningsanmärkning)

Bra att veta om betalningsanmärkningar i allmänhet
Efter att du betalat skulden som orsakade betalningsanmärkningen står anmärkningen kvar i 3 år. Bara för att du betalat din skuld så försvinner med andra ord inte anmärkningen för det.
Betalningsanmärkningar är offentliga uppgifter och framgår därför i kreditupplysningsbolagens kreditupplysningar.

För dig som behöver ta ett mobillån så finns sajten mineline.se som kostnadsjämför olika banker. Även hos smslan.biz kan du jämföra olika sms-lån.